Het Bedrijvencentrum is ontstaan uit een nauwe samenwerking tussen de gemeente en de Kamer van Koophandel vanuit de vraag naar kleinschalige bedrijfsruimte met centrale voorzieningen voor kleine en middelgrote ondernemers/ondernemingen. De exploitatie vindt plaats door de Noorderhavengroep. 

De huurder wordt een professionele kantoorruimte met de daarbij behorende faciliteiten geboden zonder dat men de zorg heeft voor het beheer en onderhoud van de centrale voorzieningen zoals een receptieruimte, vergaderruimte, postbussen, kantine en toiletten. De kantoorruimtes worden gestoffeerd verhuurd. 

Het pand is gelegen op het industrieterrein Kleine Groeve op korte afstand van het centrum en de rondweg en uitstekend bereikbaar. 

Op het eigen terrein is voldoende parkeergelegenheid voor de gebruikers en hun gasten aanwezig. 

In totaal biedt het Bedrijvencentrum ± 1.500 m² met een huurprijs vanaf € 190,00 per maand exclusief BTW, voorschot service- en verwarmingskosten. (Zie voor beschikbaarheid en prijzen elders op deze site.) Verhuur op basis van ROZ-contract, minimale contractsduur 1 jaar. 

Het Bedrijvencentrum biedt huisvesting aan een diverse variëteit aan ondernemers/ondernemingen in diverse kantoorruimtes, praktijkruimtes, opslag en atelierruimte al dan niet in combinatie.

Als service aan haar vaste huurders biedt het Bedrijven Centrum daarnaast een centrale besprekingskamer welke na reservering, op volgorde van reservering, gratis te gebruiken is door de huurders. Het Bedrijven Centrum Emmen biedt daarnaast de mogelijkheid tot het huren van een spreekkamer per dagdeel. Op korte termijn voorziet het Bedrijven Centrum haar gebruikers van een snelle glasvezelinternetverbinding. 

Te samen met Bedrijven Centrum Coevorden vormt Bedrijven Centrum Emmen een onderdeel van de Noorderhavengroepwelke zich bezig houdt met de verhuur, ontwikkeling en bouw van onroerend goed.