Het Grote Jeugdhuizen Rapport: De Pit – Koksijde

19Oct11
Neee!!!Kweet nie wi...Kan der wel mee weg.Zalig.Hele de max! (4 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...Loading...

Jeugdhuis De Pit, gelegen aan de Kursaallaan in Koksijde, vierde onlangs zijn tiende verjaardag en is daarmee een van de langst draaiende jeugdhuizen aan de Westkust. De jeugdwerking in de badstad stond de voorbije jaren onder de hoede van Brecht Segers, maar Thomas Casselman nam onlangs zijn functie over. Hij leidt ons rond en verduidelijkt de werking.


“Het jeugdhuis is in principe open op maandag, woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag, telkens van 20 tot 3 uur. Omdat de werking op vrijwilligers berust, is het echter moeilijk om deze uren te garanderen, maar het is wel een streefdoel. Tijdens deze uren kun je gezellig wat keuvelen bij een drankje, of je makkers uitdagen bij een spelletje vogelpik, tafelvoetbal of tafeltennis. Ook onze boksbal en flipperkast blijken absolute toppers. En uiteraard màg en zàl ook muziek niet ontbreken tijdens je bezoek aan ons jeugdhuis!”


“Onze kracht schuilt onder andere in die openingsuren: we hebben een uitgebreide ploeg medewerkers, zodat het jeugdhuis meestal effectief open is op de voorziene openingsuren en bezoekers niet voor gesloten deuren blijven staan. Daarnaast staan wij ook voor een uitgebreid pakket aan activiteiten. Zo kun je bij ons tweewekelijks genieten van optredens, feestjes, stand-up comedy, karaoke … Wij spelen hierbij zoveel mogelijk in op de vraag van de jongeren zelf, maar af en toe durven we hen toch ook eens iets alternatiefs voor te schotelen!”


“Onze (dagelijkse) werking valt op te splitsen in de activiteiten van de kring en de kern. De kring is het geheel van alle medewerkers. Zij helpen in het jeugdhuis, verzorgen de promo, borrelen ideeën op, draaien plaatjes … Je kan dit ‘de motor’ van het jeugdhuis noemen. Daarnaast is er dus ook nog de kern. Dit zijn veelal de al wat meer ervaren medewerkers die een diepgaander engagement uitoefenen op vlak van organisatie, rapportage, bar … met telkens een bijbehorende functie. Zo heb je de voorzitter, secretaris, barvoorzitter … Het zijn ook zij die, indien nodig, de moeilijke knopen doorhakken. De kern is dus voorzien van een aantal ‘richtingaanwijzers’ die het jeugdhuis in een bepaalde richting sturen. Maar ook onze bezoekers mogen we natuurlijk niet vergeten als we het over de werking van ons jeugdhuis hebben. Hun feedback houdt de organisatie scherp en zorgt voor voortdurende verandering.”


“Ondertussen zitten we al zowat in de helft van ons najaarprogramma. De kick-off werd gegeven door stand-up comedians Bas Birker en Ralf Jennes, vervolgens was er onze eerste echte ‘Beursfuif’ en wat later hebben we Left Eye Perspective, Mise En Scene en The Horny Hornes verwelkomd op ‘Full Contact’. Last but not least stond dit weekend een voorronde van Westtalent op het programma, waarbij zeven bands zich naar een plaatsje in de halve finale vochten.

Op vrijdag 21 oktober keren we met All Riot en Manwhore terug naar de roots van de rock ’n roll op ‘Rocket 88′ (start: 21 uur).

Op zaterdag 5 november vindt er een duo-event plaats. Eerst wordt de aftrap van de kunsttentoonstelling ‘Transcript’ gegeven met een receptie (start: 19 uur), om daarna de stembanden de vrije loop te geven op ‘Los Karaokos’ (start: 22 uur).

Op zaterdag 19 november ontvangen we The Retards, Dirty Vicky en Turkey Scratch op onze blues night: ‘Deep Blue Sealicious’ (start: 21 uur).

Op vrijdag 25 november toont Bert Gabriëls (bekend van het tv-programma ‘Zonde van de Zendttijd’ op Canvas) zijn streken op het podium van De Pit (start: 21 uur) en op zaterdag 26 november presenteert Low Frequency in samenwerking met De Pit ‘The Mill XL 5′, een partyset die ondertussen een vaste waarde is geworden in het programma (start: 21 uur).

We eindigen het najaar met een ‘Local Bands Night’ (start: 21 uur) op zaterdag 3 december. Op het menu: The Burning Gallows (Veurne, grungerock), G.O.D. aka Gruesome Old Douchebags (Koksijde, grindcore) en Fixxxer (Veurne, metalrock).

En we gunnen de Westoek.be-bezoekers ook alvast een blik in onze voorjaarskalender van 2012: op zaterdag 28 januari houden we de ‘WK 2012 Theme Night’, naar analogie met het WK Cyclocross 2012 in Koksijde. De bedoeling is dan dat je verkleed komt als fiets, Paul Herygers, seingever, motard, cameraman, masseur/masseuse of koersdirecteur.”

Meer info over JH De Pit? Check www.depit.be of voeg Joc de Pit toe op Facebook!

0 Responses to “Het Grote Jeugdhuizen Rapport: De Pit – Koksijde”


  1. No Comments

Laat een reactie achter


Comment guidelines: No spamming, no profanity, and no flaming. Inappropriate comments will be deleted outright.
Social media


Instagram

Sponsors


Meest gedeeld

Agenda

October 2011
M T W T F S S
« Sep   Nov »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kalender

Admin